Informatie

Het grootste boeddhabeeld ter wereld

grootste boeddhabeeld ter wereld

Het grootste boeddhabeeld ter wereld is in de kleine provincie Ang Thong, in Thailand te vinden. Ang Thong is gelegen op 100 kilometer ten noorden van Bangkok. De naam van het boeddhabeeld is Wat Muang. Wat betekent tempel in Thai. De tempel word omgeven door landbouwgrond en rijstvelden.

Grootste boeddhabeeld: Over Wat Muang

Wat Muang is het grootste zittende Boeddhabeeld in Thailand en is maar liefst 92 meter hoog en 63 meter breed. De houding van de boeddha wordt ook wel de Maravijaya Attitude genoemd. Veel mensen raken de vingers van de Boeddha aan voor geluk. Het beeld is gemaakt van cement en in goud geschilderd. Door de verhoogde ligging is er vanaf de tempel een mooi uitzicht op de landelijke omgeving.

In de wijdingszaal van de tempel is een zilveren beeld van boeddha te vinden in een Mara-pose. Dit beeld is omgeven door de grootste lotusblaadjes ter wereld.

Een ander onderdeel van de Wat Muang is de beeldentuin. Hier zijn allerlei beelden te zien van gevechten, monniken, personages uit de Thaise folklore en legendes te zien.

Er zijn ook beelden te vinden uit het Chinese boeddhisme, taoïsme, hindoeïsme en animisme. Daarnaast is er een zeer grafisch diorama van de boeddhistische hel te vinden. Hier staan levensgrote figuren van zondaars die straffen krijgen, zoals leugenaars waarvan de tong eruit wordt gescheurd, dieven die door de helft worden gesneden en mensen die worden gemarteld door demonen.

Een korte video-introductie over de grootste boeddha ter wereld in Wat Muang.

Geschiedenis van Wat Muang

In 1990 startte de bouw van de tempel op de overblijfselen van een vorige tempel. De Wat Muang tempel werd afgerond in 2008. Het standbeeld werd gebouwd in opdracht van de eerste abt van de Wat Muang-tempel, Phra Kru Vibul Arjarakhun. Het doel van de tempel was om Bhumibol, de koning van Thailand, te herdenken. Het standbeeld werd gebouwd met behulp van donaties van boeddhisten. Er werd ongeveer 104.200.000 Baht aan de tempel uitgegeven.

Over Ang Thong

Ang thong betekent gouden kom in Thai. Er zijn meerdere boeddhistische tempels te vinden in deze provincie. Ang Thong staat naast de tempels bekend om de landbouw en traditionele handwerken. Er worden traditionele poppetjes van klei en manden gemaakt. Daarnaast stroomt de grootste rivier van Thailand, de Chao Phraya, door deze provincie.

Praktische tips

De Wat Muang is gelegen langs de Highway 3195, ten oosten van het dorp Wiset Chai Chan, op minder dan 10 kilometer ten westen van de stad Ang Thong. In het weekend en op Thaise nationale feestdagen kan het erg druk zijn bij de tempel. Het is belangrijk om je respectvol te kleden en je schoenen uitdoet voordat je de tempel betreed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *